Right clicking is disabled

21 пози с които да сте неотразими на следващата си фотосесия

Позиране на фотосесия - Идеи

Ако някога чувствате, че сте изчерпали идеите си за позиране по време на фотосесия или просто се нуждаете от леки напътствия, можете да почерпите малко креативни идеи от един професионален фотограф.

Лично аз често подсказвам на неопитните си модели по какъв начин да застанат за да се получи най-добрата снимка, но винаги е по-лесно, когато мога да им покажа нагледно някои идеи. Сигурен съм, че подсказките ми за позиране при фотосесии биха имали добър ефект както при начинаещи, така и при обиграни модели.

Също така винаги приветствам дамите да задават въпроси или да изразяват мнението си в процеса на снимките за да открием заедно най-добрия начин да пресъздадем красотата върху обектива на апарата ми.

21 примера за позиране на фотосесия:

Позиране при фотосесия
1. Една от най-семплите портретни пози. Гледайте към камерата над рамото си – портретна снимка заснета под по-различен ъгъл показва модела по един изцяло нов начин.

 

Позиране при фотосесия
2. При портретните фотографии, ръцете рядко са видими и почти никога не доминират в снимката. Въпреки това, ако решите да бъдете креативни, можете да поставите ръцете си в различни позиции около главата и лицето си, като по този начин ги подчертаете. Имайте предвид, че ръцете трябва да допълват снимката и поради тази причина е достатъчно да се виждат само техните страни, а не целите ви длани.

 

Позиране при фотосесия
3. Вероятно сте чували за правилото на третините във фотографията. По подобен начин приятен ефект може да се постигне и като се ползват диагонали. Често се получават по-разчупени снимки, които комбинирани с лек наклон на фотоапарата дават нестандартна, но въпреки това красива композиция на снимката.

 

Позиране при фотосесия
4. Още една приятна и невинна поза, в която можете да бъдете седнали. Колената трябва да са прибрани едно до друго, а фотографът  снима леко отгоре.

 

Поза за фотосесии
5. Тази поза е отворена и привлекателна, предполагаща по-близък кадър.

 

Поза за фотосесии
6. Друга вариация на поза, в която моделът (вие) лежи на земята. Ръцете могат да бъдат както отпуснати на земята, така и вдигнати близо до лицето ви. Добра е за снимки навън, като тревисти или цветни растения около вас биха подсилили цветовете на снимката.

 

Поза за фотосесии
7. Следва една крайно семпла, но зашеметяваща поза. Съчетана с по-интригуващ поглед би придала сериозен интензитет на снимката.

 

Поза за фотосесии
8. Още една сексапилна поза, която подчертава чертите на тялото на модела. Може да се варира в позицията на краката и ръцете, но фокусът тук преди всичко е върху очите ви.

 

Поза за фотосесии
9. Една наистина приятна поза, която е удачна за снимане на различни места – на легло, на земята, на плажа и прочие. Характерно е, че снимката се прави от нисък ъгъл, като фокусът отново е върху очите ви.

 

Поза за фотосесии
10. Следващата поза е приятна и неангажираща.

 

Поза за фотосесии
11. Друга лесна поза, в която можете да застанете без да сте тренирали йога :). Следва да се пробват снимки от различни ъгли за да се хване най-точния кадър.

 

Поза за фотосесии
12. Страхотен начин да се демонстрира красивото тяло на модела. Получава се много добър резултат ако се наблегне на силуета на модела.

 

Поза за фотосесии
13. За едно ненатрапчиво и семпло настроение на снимката може да се заложи на тази привидно небрежна поза. Може да се експериментира с усукване на тялото и различни ъгли на главата.

 

Поза за фотосесии
14. Също толкова ненатрапчива и в същото време елегантна поза. Тук се комбинира леко обръщане на тялото встрани с поставяне на ръце в джобовете.

 

Позиране при фотосесия
15. Навеждането леко напред е привлекателен жест, който придава закачливост на снимката. Позата набляга на горната част на тялото.

 

Поза за фотосесии
16. Тази чувствена поза е добър избор за модели със стегнати тела. С повдигането на ръцете нагоре, се набляга на извивките на женското тяло.

 

Поза за фотосесии
17. Има безброй варианти за позиране за снимка в цял ръст. Тази поза е само отправна точка, като единството ограничение e собственото ви въображение.

 

Позиране при фотосесия
18. Освободена поза, в която сте изправена и сте опрели гръб на стена. Освен, че може да се разчупи снимката с подпиране и на крак на стената, можете да отпуснете ръцете си назад.

 

Позиране при фотосесия
19. Имайте предвид, че снимките в цял ръст са доста изискващи от гледна точка на фигурата на модела. Препоръките са следните: извито тяло във формата на S, отпуснати ръце и пренесена тежест само на един крак.

 

Позиране при фотосесия
20. Изискана поза за атлетични модели, която отново дава възможност за много вариации. С цел да се намери най-привлекателната позиция, можете да експериментирате с позиция на ръце и степен на усукване на тялото, докато фотографът не ви каже да оставите конкретната позиция.

 

Позиране при фотосесия
21. Деликатна, романтична, съблазняваща… Тази поза може да въздейства много по-силно от всяка друга. Не е нужно целият гръб да бъде гол, като в зависимост от ситуацията, може да се ползва дреха, перде, хавлия и прочие.

 

Бонус пози за фотосесии

Също така можете да се насладите и на Топ 10 женски пози, подбрани от PhotoVerse:

 

Надявам се да съм помогнал с разнообразяването на вашата фотосесия. Навярно ще намерите поне няколко пози, които ще използвате още при следващата фотосесия или снимка направена с телефон :). Важното е да бъдете креативни и да разнообразявате докато не намерите „вашата поза“.

Ако изберете да заложите на професионален фотограф, можете да разчитате на мен.

 

 

Харесват ли ви тези идеи? Можете да оставите коментар под статията за да споделите вашето мнение и вашите идеи в тази насока.

Оставете коментар