Фотосесия на новородено – първата фотосесия на бебето

Фотосесия на новородено

Фотосесия на новородено – един от любимите ми жанрове, който няма да остави никой безразличен!
Малко хора знаят, че такава фотосесия трябва да се направи в идеалния случай, от 7 до 14 дни от живота на бебето. За успешно снимане е необходимо бебето да спи спокойно и да бъде възможно най-удобно в определена позиция. Ето защо фотосесията на новородено се извършва почти веднага след раждането, без да се чака бебето да направи един месец.
По-късно, бебетата не спят толкова добре и правенето на снимки със спящо бебе в красиви пози е почти невъзможно. Не пропускайте прекрасното време и го съхранете в професионални снимки.

Ако сте пропуснали този момент, по-добре е да направите снимки с бебето след 2-3 месеца, когато то вече може да държи главата си изправена.
Като част от всяка фотосесия на новородено винаги правя снимките с родителите и по-големи деца!
Преди фотосесията, ще получите подробни препоръки за това как да се подготвите за снимането.

Предимства на фотосесия у дома

Удобство.

Няма нужда да отивате никъде, което е много лесно с целия антураж от дрехи, храна, татко, баба, дядо… У дома снимките се правят в по-комфортна обстановка: можете едновременно да смените дрехите, да нахраните бебето и никой няма да ви притеснява.

Цена.

Фотосесията на новородено у дома е по-евтина, тъй като няма нужда да плащате за наемане на студио.

Много фотографи предпочитат да заснемат деца в собствените си студия, но има и такива, които работят в домашни условия. Предимствата на първата опция са, че фотографа създава в студиото си най-удобните условия за снимки: добре изложена светлина, температурата на въздуха, необходима за детето, и всички необходими аксесоари са на разположение. Вкъщи не винаги е възможно да се създават оптимални условия за снимане. Но вторият вариант е удобен за родителите на детето – не е нужно да носите бебето навсякъде, всичко е на място, без ненужни проблеми. Ако едно дете заспива бързо и не е палаво, фотосесия не отнема повече от два-три часа.

Фотосесия на новороденоПрепоръки за фотосесията на новородено

  1.  Уверете се, че имате естествена светлина от прозореца! Снимките трябва да се правят, когато има максималното количество светлина в стаята. При снимане на новородени е добре да се използва само естествена светлина, тъй като изкуственото осветление “трепти” и е много вредно за очите на децата.
  2. Хубаво е предварително да подготвите всички неща за фотосесията за да не ровите в шкафовете в търсене на правилните. Пригответе голям пуловер или шал, красиви килими или одеала, красиви детски дрехи, шалове и кърпи.
  3. Подгответе мястото за снимане – най-често това е легло, може да бъде покрито с едноцветно светло покривало. Важно е да имате под ръка голяма мека възглавница и кърпи с различни размери – те са необходими за регулиране на стойката и няма да попаднат в снимката.

Всеки фотограф има своя собствена визия за снимане на новородени. Лично на мен ми харесват повече спящи бебета в по-естествени пози, не ми харесват вдигнати крака на главата 🙂 Виждам красотата в по-лесни и естествени пози. Харесвам снимки с родителите на прозореца или в леглото.

Как обикновено се извършва фотосесията на новородено

Заснемането обикновено отнема 2-3 часа, но самата фотосесия обикновено отнема 30 минути, а останалото време е необходимо за подготовка и успокояване на детето. Основното нещо е да не се притеснявате, че няма да се получи, насладете се на процеса на снимане и комуникация с вашето бебе, аз ще направя останалото.

За повече въпроси и запазване на час, моля свържете се с мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *