Подгответе се за професионална фотосесия (видео)

професионална фотосесия

Професионалната фотосесия е интересен, вълнуващ процес. Поне двама души винаги работят на снимачната площадка: фотографът и неговият модел, което означава, че успехът  зависи от това как се подготвяте за фотосесията. Така че, трябва да обърнете внимание на основните моменти:

1. Изберете добър фотограф.

Не такъв, за който приятелка Ви е посъветвала и чиято работа изобщо не сте виждали. И не избирайте това, което е по-евтино. Изберете този, чиито снимки сте виждали, харесват Ви и искате същите и за Вас.

Винаги комуникирайте с фотографа! Добрият фотограф винаги ще помага с идеите и избора на дрехи, съветва гримьори, декоратори и най-малкото подкрепя и внушава увереност. Това е особено важно за тези, които имат първа фотосесия. Чувствайте се свободни да му изпратите снимка с дрехи и се консултирайте с него. Фотографите са креативни хора. Вероятно те ще видят вашия образ – и ще имат идея в главата си как да го представят красиво.

[button link=”https://stefan-photography.eu/types/фотосесии/” button_align=”center” button_color=”#dd3333″ button_icon=”fa fa-arrow-right” target=”_blank”] Изберете фотосесия [/button]

[divider top=”20″ bottom=”20″ style=”blank”]

2. Решете концепцията, продължителността и местоположенията.

Разхождайки се из града или сред природата? Снимки в дома или в студиото? Тази професионална фотосесия ще продължи ли няколко часа или цял фото-ден?
В есенно-зимно-пролетното време е по-добре да изберете студио за снимане. Там можете удобно да сменяте дрехите си и да не се тревожите за здравето си. През лятото е по-добре да сте сред  природата, при изгрев или залез слънце, в близост до вода.

3. Облекло. Това е един от най-важните моменти!

Дрехите ви трябва да се комбинират по цвят, стил и време на годината.
За професионална фотосесия трябва да изберете поне 3-4 различни тоалета (за предпочитане, колкото е възможно по-различни). Например: вечерно облекло, строг  костюм, плажно (лятно) облекло, бански костюм, ежедневни дрехи (дънки-риза).

4. Обувки.

Внимателно подходете към избора на обувки: високите токчета са задължителен атрибут на всяка сесия. Дори ако носите дънки или бански костюм, би било подходящо използването на висок ток. Те ще бъдат допълнение към визуалното удължаване на краката и ще направят визията ви по-аристократична и женствена.

5. Аксесоари за професионална фотосесия.

Вземете непременно някакъв аксесоар! Шапка, цветен шал, очила, чадър, плодове, балони, близалки, цветя, цветни бонбони – този списък може да продължи безкрайно.

Това не означава, че с всичко това ще бъдем фотографирани. Но някои от тях могат много да разнообразят снимките.
Ако сте облечени със светли дрехи, вземете с вас постелка или одеало с дискретен цвят. Полезно е да не се страхувате да седнете или да легнете. Можете да вземете голям и дълъг шал или воал.

6. Настроението.

Обикновено клиентите идват на професионална фотосесия с добро настроение и с право. Очите са най-важната подробност на снимката. А очите, както знаете, са огледалото на душата и всичко, което се случва в сърцето ви  ще се появи на снимките. Затова всички негативни емоции трябва да останат извън вратите на студиото

Основни правила за професионална фотосесия

1. Дишане

Не е необходимо да сдържате дъха си по време на снимките, по-добре е спокойно, равномерно да дишате, да се отпуснете за да изглеждате естествено. Известните модели използват много интересен трик: когато правят женствена или сексуална снимка, те дишат през устата си, като по този начин създават възбуждащ ефект.

2. Поза

Ако видите интересна поза в списание или фотография и искате да я повторите, в този случай е по-добре да практикувате предварително пред огледалото, за да можете да го направите без много усилия по време на професионалната фотосесия.
Ако обърнете главата си леко настрани и леко под ъгъл към камерата, картината ще стане не просто по-интересна, но очите ви ще играят по различен начин, поради факта, че погледът ще бъде насочен леко под левия ъгъл.
Раменете не трябва да се държат в напрежение. Дори портретен кадър ще изглежда естествено, ако раменете са спуснати и отпуснати. Не забравяйте за принципа на асиметрия. Снимката, на която моделът наклони главата си до издигнато рамо, ще изглежда по-интересно.

3. Ръце и пръсти

Специално внимание трябва да се обърне на ръцете и пръстите, тъй като тяхната позиция трябва да бъде възможно най-естествена. Не е необходимо да насочвате ръцете си към обектива на камерата и да стискате пръстите си в юмрук. Във всяка позиция, ръцете и пръстите трябва да бъдат възможно най-спокойни, тогава фотографията ще бъде естествена и спокойна.
Има и малка тайна, която известните супермодели използват, а именно, те фиксират ръцете си по време на снимката малко асиметрично един към друг.
Например, ако едната ръка виси свободно, другата трябва да се сгъне, така че позата да е лесна и естествена. Избягвайте пози, при които ръцете се притискат към тялото, особено ако са спуснати надолу. В този случай моделът няма да изглежда толкова слаб и елегантен, колкото е в действителност.

[button link=”https://stefan-photography.eu/контакти/” button_align=”center” button_color=”#dd3333″ accent_color=”#dd3333″ button_icon=”mfont fa fa-phone” target=”_self”] Попитайте за цена на фотосесия [/button]

35 фото-трика за професионална фотосесия

Фотографията не е история за един ден, тя е история за вашите чувства, емоции и вашата любов. Сега знаете как да оцветите вашите незабравими моменти в една професионална фотосесия и да ги направите много повече от добри снимки!

И помнете, вие сте Звездата, която блести във всеки момент!

Вижте актуалните цени за професионална фотосесия на страница цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *