Right clicking is disabled

Как да се подготвим за професионална фотосесия?

професионална фотосесия

Резултатът от една професионална фотосесия е 50% зависим от подготовката и зависи не само от фотографа, но и от Вас.

Общи препоръки за всички фотосесии.

1. Изберете добър фотограф.

Не такъв, за който приятелка Ви е посъветвала и чиято работа изобщо не сте виждали. И не избирайте това, което е по-евтино. Изберете този, чиито снимки сте виждали, харесват Ви и искате същите и за Вас.

2. Решете концепцията, продължителността и местоположенията.

Разхождайки се из града или сред природата? Снимки в дома или в студиото? Тази фотосесия ще продължи ли няколко часа или цял фото-ден?

3. Облекло. Това е един от най-важните моменти!

Накратко, дрехите ви трябва да се комбинират по цвят, стил и време на годината.
Изберете дрехи от благородни цветове – меки, приятни за окото, не дразнещи. Въздържайте се от рисунки, ярки цветове и всичко, което привлича вниманието, отвлича го от главното – лицето ви. Следователно леопардовите дрехи и хавайската риза трябва да бъдат оставени у дома.
Отличен вид на снимките дават пастелните нюанси. Наситените цветове трябва да се избират по-внимателно. Те могат да подчертаят имиджа ви, но и да го унищожат. Особено, ако това е единственото ярко място от цялото изображение. Например, ако целият ви образ е в меки цветове, един ярко червен шал около врата ще развали всичко.
Основното правило, което трябва да се спазва в облеклото да присъстват максимум три цвята.

Възприемането на черния цвят е многостранно, защото зависи не само от цвета, но и от формата.
Дълга луксозна черна рокля на дама и черен матов смокинг на рицаря й – да! Черното яке на момчето и черното яке на момичето – не.
Всичко зависи от концепцията и местоположенията. Дамата във вечерна рокля и токчета на зелена морава ще изглежда глупаво. И ще е двойно глупаво, ако е придружена от кавалер в суитчър и маратонки.

4. Обувки.

Максимално удобни, но и елегантни.

5. Аксесоари за професионална фотосесия.

професионална фотосесия

Вземете непременно някакъв аксесоар! Шапка, цветен шал, очила, чадър, плодове, балони, близалки, цветя, цветни бонбони – този списък може да продължи безкрайно.

Това не означава, че с всичко това ще бъдем фотографирани. Но някои от тях могат много да разнообразят снимките.
Ако сте облечени със светли дрехи, вземете с вас постелка или одеало с дискретен цвят. Полезно е да не се страхувате да седнете или да легнете. Можете да вземете голям и дълъг шал или воал.

6. Настроението.

Уверете се, че всички участници във професионалната фотосесия, ако не са ентусиазирани за планираното събитие, тогава поне мисълта за това да не ги отвращава. Ако някой категорично се противопоставя на това, не го насилвайте. Фотографът може да създаде условия за красива снимка, но киселото изражение на лицето на модела е извън неговия контрол.
Ето защо грижата за емоционалният компонент пада върху Вашите рамене.

Ще обърнем специално внимание на проблемите на красотата.

7. Подготовка на кожата.

Две седмици преди професионална фотосесия не се гледайте в огледалото по-близо от половин метър. За да се заличи с Photoshop малка пъпка е по-лесно, отколкото голямо червено петно, получено при опита Ви да я изтръгнете.
Но леки ексфолиращи кърпи, щадящ пилинг и овлажняващи маски ще ви помогнат да изглеждате добре.
Същото се отнася и за мъжете. Лъскава кожа, сухи устни и пренебрегната външност – това не е добре.
Не е необходимо да правите специални процедури преди фотосесията, особено в навечерието й, или да отидете на солариум и да се явите с изгоряла кожа.

професионална фотосесия8. Ръцете.

Точен маникюр, естествени цветове на ноктите, влажна кожа на ръцете. Мъжете също не се изключват.

9. Мустаци, нос и уши.

Нужно е да се отървете от ненужната растителност и да си придадете приличен външен вид. Фотографът ще ви разгледа от всички ъгли и в близък план. Една прекрасната снимка би могла да бъде развалена от „метлата“, която излиза от носа Ви.

10. Очи и очила.

Ако се страхувате, че приятелите не ви разпознават в снимки без очила, то най-малко извадете стъклата и оставете само рамката. Не се безпокойте, дори в Холивуд използват този трик за да се избегнат отблясъците и отраженията. Лещите също хвърлят отблясъци с всички цветове и лицето Ви може да се окаже „украсено“ с виолетови и зелени петна.

11. Коса и прическа.

Подготовка на косата преди професионална фотосесия
Придържайте се в простотата в косата и прическата. Най-добре изглеждат жените и момичетата с пусната леко навита коса.
Големите кокове, сложните прически с много фиби и други фризьорски изкушения е по-добре да бъдат оставени за други по-тържествени поводи. Имаме случайна, професионална фотосесия, а не прием на британската кралица.
Лакът за коса на снимката изглежда, като пърхут. Порасналите корени трябва да бъдат боядисани.

12. Зъби и вежди.

Няколко седмици преди фотосесията започнете да използвате избелващи ленти. Или отидете при зъболекар за професионално избелване. Нищо не краси човека повече от една открита и бяла усмивка.
Почистете веждите си няколко дни преди фотосесията. Не изскубвайте космите в навечерието на снимките.

професионална фотосесия13. Грим.

В идеалния случай трябва да се обърнете към професионален гримьор, който ще скрие всички недостатъци, които не виждате в огледалото, а се показват в снимките.
Ако решите Вие да се погрижите за грима, тогава не забравяйте да приложите тонизираща основа, за да скриете неравностите и да изравните цвета на кожата. Цветът на лицето, врата и видимата част на гърдите трябва да бъдат еднакви!
Не използвайте блестящ грим и бронз на скулите.
Вземете със себе си пудра и матиращи салфетки.

 

Вижте актуалните цени за професионална фотосесия на страница цени.

Оставете коментар