9 съвета за семейна професионална фотосесия с деца

семейна професионална фотосесия

За да бъде една професионална фотосесия с деца успешна, е нужна не само добра подготовка и добър фотограф, но и правилната настройка на всички участници в нея. За да помогнете на избрания от вас фотограф да направи наистина прекрасни снимки, ви съветвам да вземете предвид следните 9 съвета при подготовката за предстоящата фотосесия.

 

1. Когато уговаряте време за професионална фотосесия вземете предвид периодите на сън на детето

Необходимо е да влезете в този прозорец, когато децата са в добро настроение. Не стартирайте фотосесия, когато детето е било будно дълго време, уморено и капризно.

 

2. Предизвикайте интерес у детето и го подгответе

Странният непознат човек с големи камери може да изплаши малкия човек, затова му обяснете всичко предварително. Кажете му, че го чака нещо забавно и необичайно. Не забравяйте и наградите за стимулиране по време на фотосесията.

 

3. Вземете закуски и напитки за най-малкия участник в професионалната фотосесия

Детето ще може да се освежи и да има достатъчно енергия за нови приключения.

 

4. Забравете завинаги фразата “погледни чичкото и се усмихни, хайде!”

семейна професионална фотосесия

Децата са естествени, няма да се усмихват, когато не им е смешно. Затова трябва да им дадем причина да се смеят.

 

5. Настройте се позитивно

Бъдете весели и спокойни. Това е един прекрасен ден, който ще остане в паметта на вашето семейство. Най-добрите снимки не са постановки, а са уловени моменти – когато се радвате на компанията на близките си.

 

6. Уважаеми татковци, трябва да сте активни участници в процеса

Не можете просто да седнете и да чакате, докато свърши. Това е семейна фотосесиясемейна –  включва цялото семейство 🙂

 

семейна професионална фотосесия 7. Играчки

Ако детето има най-любима играчка или друга вещ, скъпа за него, донесе я. Така ще можем не само да отклоним вниманието му, но и то ще се радва да види любимите си неща в снимките след години.

 

8. Помислете предварително какво можете да направите при фотосесия

– Дали детето ви обича да лежи на одеяло, да разглежда краката си и да слуша как му четете книга? Добре, подгответе всичко това.
– Ходите ли в парка през почивните дни, за да разходите кучето и да си купите сладък памук? Страхотно, трябва да го използвате!
– Дали детето обожава старата разкъсана мечка с три лапи? Донесете я!
Колкото повече детето се потапя в естествена си среда и познати занимания, толкова по-лесно и забавно ще протече семейната професионална фотосесия.

 

семейна професионална фотосесия9. Ако снимате във вашия град, заведете детето в познатите за него места

Как мислите, когато детето ви расте, какво ще го направи щастлив в семейните снимки? Изкуствен студиен пейзаж или изгледът на домът му и неговите роднини в детството му? Едва ли едно обикновено студио ще го интересува. Това ще бъде просто студена чужда стая.
Какъвто и да е малък и скромен вашия апартамент, детските рисунки по стените и петното от сок на дивана, ще има за детето огромен интерес в бъдеще. То ще се радва да погледне снимките, докато майка му в пижама пече палачинки сутрин. Но разбира, ако се сещате за креативно фото студио, където ще има достатъчно интересни неща, които да грабнат вниманието на детето ви – ме се притеснявайте да пробвате.

Ако имате желание да работим съвместно за създаването на незабравими снимки на семейството ви, свържете се с мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *