Как да позирате за професионална фотосесия? (видео)

професионална фотосесия

Професионална фотосесия – за повечето хора процесът е плашещ, предизвиквайки нервност и прекомерен стрес. Мнозина се страхуват от това, че ще бъде трудно, глупаво, безразлично, грозно, неудобно и още един милион “не”.

В тази статия ще дам някои съвети за позиране в професионална фотосесия на обикновен човек без минало на модел.

 

Как да позирате за професионална фотосесия?

Хиляди пъти чух фразата “Не знам как изобщо да позирам, ще ми кажеш ли какво е необходимо?”.

За начало е важен психологическия момент. Без смут и скованост! Спрете вътрешно да се страхувате и да се безпокоите, че можете да направите нещо нередно, че ще изглеждате смешно и нелепо. Не се стеснявайте от Вашия фотограф. Той не по-малко от Вас, а понякога и повече, се интересува от отличния резултат.

 

Пози за професионална фотосесия

Изберете основната позиция, в която се чувствате комфортно и удобно, не рискувате да паднете, да изгубите баланс и с нея продължете работата.
Започнете постоянно и плавно да се движите. Това не означава, че цялото тяло трябва да се движи наведнъж, изобщо не. Достатъчно е да движите горната част на тялото, ръцете, главата, шията.

Когато позирате за професионална фотосесия, представете си, че се движите в пластичен танц, движенията трябва да са бавни, леки и плъзгащи. Необходимо е гърбът да се държи изправен и да се прибере корема.

Вашата основна задача е да не спирате за секунда. Щом спрете в ума Ви, започват да се роят мисли за това как изглеждате.

Вижте статията ми, в която показвам 21 пози с които да сте неотразими на следващата си фотосесия.

 

Как правилно да позирате за професионална фотосесия?

Можете да играете с косата си, да я поправяте, да хвърляте косите си от едната страна на другата, да разклащате главата си, да се обърнете рязко. Препоръчвам момичетата да не правят сложни прически, не изливайте бутилки фиксиращи средства, и оставете косата в по-естествено състояние.

 

Ръце

Ръцете на снимките са невероятно важни. Те не трябва да висят. Не трябва да са в симетрично положение и трябва да бъдат в движение през цялото време.

Можете да плъзгате ръцете си нагоре и надолу повтаряйки контурите на тялото. Започнете с гръдния кош, продължете до кръста, бедрата, върнете се, прегърнете себе си, не се колебайте да покажете, че обичате себе си и тялото си.

Не мислете за това, че изглеждате глупаво, това е напълно погрешно, отпуснете се и се наслаждавайте на процеса.

 

Аксесоари

Играта с дрехи е друга тема в съкровищницата от идеи. Поради тази причина Ви съветвам да вземете аксесоари с Вас – шалове, ръкавици, шапки, чадър.

Ето защо, аз обожавам, когато момичетата идват на фотосесия в леки въздушни рокли. Професионалната фотосесия не е рутинен ден от живота, така че защо да не направите малка почивка от ежедневието? Ако вземете с Вас елемент от красива дреха, с която можете леко да покриете раменете си или да я хвърляте или свалите напълно.

 

Крака

Ако не носите токчета, винаги стойте на пръсти! С този трик и краката Ви ще изглеждат по-дълги и визуално ще даде представа за лекота и грация. Не стойте твърдо и уверено на двата крака, опитайте се да пренасяте теглото на тялото си от единия крак на другия.

Винаги безпогрешен вариант е да се свият краката на коленете леко, това просто действие подчертава талията и бедрата. В седнало положение никога не седете срещу фотографа, в противен случай рискувате да получите “паспортна снимка”, опитайте се винаги да сте към него леко странично.

Ако сте в относително статично положение (седите, лежите или стоите), не се опитвайте да го променяте напълно всяка секунда. Променете позицията си в една и съща равнина (например, с леко извъртане на дясно или ляво), поставете краката си по различен начин, нека тежестта на тялото да е ту на единия ту на другия крак.

… Деколтето? За да се подчертае деколтето, трябва горната част на тялото да се леко наклони напред, защото както знаем, всичко което е близо до камерата – визуално се увеличава, всичко което е по-далече – визуално се намалява. Можете също така да си помогнете, като леко притискате лактите към гърдите си.

 

Основното резюме – далеч от ограниченията.

Повярвайте ми, всеки човек е пластичен.

Особено когато става въпрос за представителките на нежния пол. Но заради непонятния произход на страха и сковаността, получавате блокирани, скучни и непривлекателни картини. Няма човек, който да ви осъжда, че сте прекалено отворени, когато позирате за фотосесия. Хората, които минават, ви виждат точно 2 секунди от живота си и никога няма да ви запомнят, така че струва ли си да се съобразявате с това, което другите мислят за Вас?

Ако желаете фотосесия, която се различава от клишето, свържете се с мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *