Денят на Вашата фотосесия

Фотосесия

Ако имате планирана фотосесия е добре да се запознаете с някои съвети, които ще Ви помогнат в подготовката за този вълнуващ ден.

1. Наспете се

Трябва да имате свеж и отпочинал вид. От жизненоважно значение е да си легнете рано и да се наспите. Никакъв грим не могат да скрият подути клепачи и синини под очите. Не пийте много течности. Не яжте мазнини и солено – всичко това ще доведе до подуване на лицето.

 

2. Хапнете преди фотосесията!

Да се снимат гладни хора не е много приятно. Ако блясъка в очите Ви е причинен не от очакваните снимки, а от гладните Ви очи, трудно е да разчитате на романтично настроение 🙂 Силите намаляват, настроението пада и искате всичко да свърши бързо. Смятате ли, че тези факти ще допринесат за постигането на отлични резултати?

 

3. За алкохола

Добре е да се отпуснете, а и да “загреете” през студените периоди. Може да си вземете шише с гореща напитка, а и малко концентрат наистина понякога прави чудеса. Пред очите ми са се случвали преобразявания на закоравял и мрачен мачос в добродушен весел мъж. Основното нещо е да не прекалявате и да не отивате твърде далеч, за да не се получи обратен ефект. Препоръчвам чаша вино за индивидуални фотосесии.

 

4. Сложете в чанта личните си вещи

Нещата, които носите с вас, е по-добре да се поставят в една голяма чанта, торбичка или раница. Така всичко ще е на едно място и няма да загубите нищо, а и така няма да привлече ненужно внимание на подозрителни лица.

И не вземайте паспортите си с вас, всички налични средства за препитание, семейни бижута и “ключовете от апартамента, където се намират парите”. Не искаме по време на фотосесията да гледате с едното око камерата, а с другото към чантите.

 

5. Елате на време!

По-добре е да пристигнете по-рано, отколкото късно. Предвидете си поне 15 минути за непредвидени препятствия.

Елате по-рано и изпийте спокойно чаша кафе преди фотосесията – не тичайте в последния момент за да пристигнете задъхани и нервни. Нищо чудно да расърдите и фотографа.
А лошото настроение на фотографа със сигурност не води до по-хубави снимки 🙂

 

6. Не вземайте нищо ненужно

Ще се чувствате перфектно три часа без телефони, камери, козметична чанта с размер на ръчен самолет и чанта.

 

7. Подгответе парите за плащане за фотосесията предния ден

За да не трябва да търсите най-близкия банкомат, който може да се окаже неработещ. И вземете пари за евентуални разходи – чаша кафе, такси.

 

8. Вземете бутилка вода

И лека закуска, например бисквити или шоколад. Фотосесията е активен процес, никога няма да е излишно да се подсилите с малко храна.

 

9. Облечете се според времето

Ако сте подготвили летни тоалети, а на улицата е 10°, вземете топла дреха, за да се наметнете.

 

10. Пригответе се за гримьора

Очаквайте професионалния си гримьор с чисти и сухи коса и кожа. Освободете масата, за да може да си подреди гримовете. Подгответе дрехите си и всичко, което сте взели с вас.

 

11. Най-важното нещо за една професионална фотосесия

Не забравяйте да вземете с Вас и добро настроение и много усмивки! Това е нещо, което никога не е много. Така че още и още усмивки и добро настроение за Вашата професионална фотосесия!

Ако желаете заедно да създадем Вашата уникална и вдъхновяваща професионална фотосесия свържете се с мен!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *