Продуктова фотография

Продуктовата фотография и нейното значение в рекламата

Първото впечатление, което си създават клиентите за предлаганите от Вас продукти е снимката, затова тя трябва да ги представя по най-добрия начин.

Изследване на Skyword установява, че ако съдържанието ви включва завладяващи изображения, можете да постигнете средно 94% повече разглеждания от относително по-нормалните – виж тук.

Едва ли някой ще се противопостави на факта, че готварските книги привличат внимание, защото рецептите са придружени от красиви снимки на блюдата. Цветни пържоли, апетитни зеленчуци, примамливи пикантни сосове на бял фон с разкошни отражения или възхитителни сенки, които просто шепнат: “Изяж ме!”

Един от съвременните двигатели на модерната търговия е най-доброто представяне на стоки и услуги.
В зависимост от стратегията на търговската марка, езика на дизайна и направлението на продукта, фотографите играят важна роля в създаването на качествени снимки.

Най-често в цялата имиджова реклама на който и да е продукт или група продукти се съставя определена художествена композиция, която в същността си е един фотографски натюрморт. Много често е необходим подробен сценарий за студийно заснемане и не рядко за създаването на подобна композиция е необходим и допълнителен реквизит, който е добре да бъде подбран по-рано, така че в процеса на снимане да има възможност да се експериментира.

За да се постигне перфектен вид на продукта с естествена сянка и в същия момент да не изглеждат плосък се изисква професионална работа с осветлението.

Предлагам Ви професионално фотозаснемане на група продукти за ползването им в онлайн магазини, каталози, календари, менюта, рекламни материали и др.

 

Детайлно заснемане на продукт

Можете да очаквате професионално и детайлно заснемане на продукти, за които е важно да бъдат показани детайлно от всички страни.
Продуктовата фотография изисква знания, умения и практика от страна на фотографа.

Всяка година все повече хора предпочитат да купуват чрез онлайн магазини. Този вид търговия се основава на доверие, защото потребителят не може да докосне и лично да се запознае със стоките предоставяни от вашата фирма.

Качественото показване на стоките е основната гаранция за успешна продажба.

Когато посетите страницата на онлайн магазин и видите снимки с лошо качество направени с домашен фотоапарат или с телефон, то такъв магазин няма да породи необходимото доверие или желание за покупка.

Заснемане на продукт в средата, в която се използва

Тези продуктови снимки са много подходящи за рекламни каталози, флаери, плакати. Показвайки продуктът Ви в средата, в която се използва, демонстрирате неговата функционалност и блясък.

Основната задача на която и да е търговска дейност е да привлича клиенти, а добрите фотографии със сигурност ще помогнат в това. В повечето случаи за този тип фотографии се изисква присъствието по време на фотосесията на един фотограф и един стилист, но тук, получавате всичко наведнъж - фотограф-стилист, което ще Ви спести допълнителни разходи. Разчитайте, че продуктът Ви ще бъде представен по един професионален начин.

Снимката, която е основният елемент на визията, привлича вниманието на потребителя и следователно трябва да отговаря на множество изисквания. В допълнение към имиджа на самия продукт, той се явява и представител на търговската марка и създава емоционална връзка с потребителя. Фотографията трябва да изпълнява стриктно определени цели въз основа на ключовите атрактивни аспекти на продукта, но в същото време носи информация и изглежда естествена.