Екстериорна и интериорна фотография

С възхода на дизайнерските интериорни и екстериорни решения, се увеличава и нуждата от висококачествена фотография както на вътрешността, така и на сградата отвън. Плакатната реклама, чиято задача е да привлича вниманието на аудиторията, дизайнерските компании, агенциите за недвижими имоти, ресторантите, кафенетата и хотелите – всички се нуждаят от атрактивен образ, създаден включително и чрез фотография.

За много фирми, занимаващи се с бизнес, е необходимо да имат отлично визуално представяне. Хубавият снимков материал на вътрешните помещения е задължителен за провеждане на правилната рекламна кампания. Недвижимите имоти, красивата архитектура, общите пространства, хотели и др. – всички се нуждаят от запомнящи се снимки за привличане на аудиторията.

 

Тайната на това как да се снима интериорът е проста. Необходимо е да се намери основен акцент, въз основа на който ще бъдат построени интериорните снимки. Могат да бъдат различни идеи и решения на автора на проекта (архитект, дизайнер или декоратор): избраният стил на интериора, цветова гама, подреждане на мебели. За мен е важно да знам какво се очаква от работата ми, защото крайната цел е не само красиви картини, коректни по отношение на състава и светлината, но също така да се предаде атмосферата на помещението.
В този смисъл работата на фотографа е нещо подобно на работата на художника, тъй като хората възприемат интериора чрез "очите" на фотографския обектив.

За мен интериорната и екстериорната фотография представляват способността за правилно и ефективно представяне на сниманите обекти.