Right clicking is disabled

Групова изложба – Сливен

Дата

  • 30 юни, 2014
  • 5 август, 2014
  • 19:30
  • 18:00

Местоположение

Цена

  • Вход свободен

Хартията в съвременното изкуство

Първа награда – Миглена Йончева Николова
Втора награда – Стефан Димитров
Трета награда – Наню Бакалов.

В изложбата с наградените творби от конкурса за млади автори "Йордан Парушев" в зала "Сирак Скитник" на градската художествена галерия в Сливен са включени номинираните 48 автори, избрани от жури с председател Станислав Памукчиев, от общо 309 участници в конкурс под наслов "Хартията в съвременното изкуство". Сред тях са наградените с първо, второ и трето място - Миглена Йончева - Николова, Стефан Димитров и Наню Бакалов.

Отличената творба на Стефан Димитров изобразява думата „SEE ART” чрез брайловата азбука и носи името „Докосване”.
„Докосване” до изкуство, недостъпно за хората, „виждащи” света чрез допир.

Конкурсът е отворен за млади автори до 36 годишна възраст.
Фондация „Йордан Парушев“ е създадена през 2012 година. Основната цел на фондацията е насочена към популяризирането на живота, творчеството и обществената дейност на художника Йордан Парушев, създаване на фонд, електронен архив, уеб сайт, организация и участие в различни изложби и културни форуми.
Националният конкурс за съвременно изкуство за млади автори до 36 годишна възраст се вписва в най-важните дейности на фондацията. Те са продължение на педагогическия подход на Йордан Парушев и неговите амбиции да помага на млади автори, както и да осъществява връзка между широката публика и съвременното изкуство.