Right clicking is disabled

Групова изложба – Париж

Дата

  • 15 януари, 2015
  • 08:00

Местоположение

Цена

  • Вход свободен

Хартия в съвременното изкуство

Изложба на Стефан Димитров в световната столица на изкуството - Париж с поредица от снимки на ролки цветна тоалетна хартия, подредени концептуално под формата на код.
"Един от стремежите ми като фотограф е да докосна света на незрящите".
Името на самата творба е "докосване". Докосване до изкуство, недостъпно за хората, "виждащи" света през призмата на допира.
"Допирът до хартията е уникално усещане. Със своето произведение "Докосване" искам да създам мост между онези прекрасни свойства на хартията, нейната способност да запечатва мисли и мигове за вечни времена, и света на хората, които не са дарени от Бог със способността да видят изкуството със своите очи".

Конкурсът е отворен за млади автори до 36 годишна възраст.
Фондация „Йордан Парушев“ е създадена през 2012 година. Основната цел на фондацията е насочена към популяризирането на живота, творчеството и обществената дейност на художника Йордан Парушев, създаване на фонд, електронен архив, уеб сайт, организация и участие в различни изложби и културни форуми.
Националният конкурс за съвременно изкуство за млади автори до 36 годишна възраст се вписва в най-важните дейности на фондацията. Те са продължение на педагогическия подход на Йордан Парушев и неговите амбиции да помага на млади автори, както и да осъществява връзка между широката публика и съвременното изкуство.