Подготовка за професионална портретна фотосесия.

фотосесия

Ако планирате професионална портретна фотосесия, ще споделя с Вас накратко в какво се състои нейната подготовка.

 

1. Всеки човек има страна, която му харесва повече

Внимателно се наблюдавайте в огледалото и по време на фотосесията се опитайте да се обърнете към вашия фотограф с любимата си страна.

 

2. Позиране, позиране и още позиране

Позирайте пред огледалото. Изпробвайте различни усмивки, смях, намръщен поглед, съблазън, сериозност. Направете това в мълчание, когато сте сами вкъщи. Правете не само емоции, но и различни пози. Танцувайте. Запомнете онези пози, в които особено се харесвате. Още по-добре е да ги снимате на мобилен телефон. И тогава, от време на време ги преглеждайте. И отново повтаряйте пред огледалото.
Знаете ли за “мускулната памет”? Тя е отговорна за факта, че след 15 години можете също така лесно да карате велосипед, както правим в детството. Вашите мускули запомнят техниката.
Същото се случва и с позата – мускулите Ви ще Ви помогнат, ако ги обучите.

 

3. За няколко месеца преди фотосесията, започнете да посещавате фитнес

Тялото ще ви благодари и ще отговори с гъвкавост и грациозност. Не забравяйте за доброто разтягане след всяка тренировка. Красивата осанка и меката и плавна походка ще украсят всяка жена сто пъти по-добре от нова рокля.

 

4. Погрижете се за грима и прическата

Изберете професионален гримьор и направете пробни грим и прическа. Придържайте се към естествените тонове и форми на косата.

 

5. Това звучи банално, но започвайте с любов към себе си

Знам, че много момичета отиват при фотографа само за да събудят тази любов към себе си. В тези случаи важното е да намерите СВОЯ фотограф. Един неопитен фотограф може само да Ви навреди и да изтика самочувствието Ви в най-далечния ъгъл. От такава фотосесия ще остане само разочарование.

 

6. Подгответе mood-board за портретна фотосесия

Mood-board е визуален дизайн за фотосесия, която се състои от изображения, описания, музика и други неща. Служи за показване на настроението на бъдещия проект. Подпомага комуникацията между клиента и фотографа. С подготвен mood-board фотографът ще разбере, че се интересувате от някои специални снимки. За някои – това са приближени детайли, интересна светлина и необичайни пози, за други – простота, релаксация и детайлност.

В моята практика съм използвал компилации, състоящи се само от моменти: летяща коса, последният лъч на залязващото слънце, леко докосване на ръката, разделени устни, следа в пясъка, самотно дърво на полето и др.

Ако желаете заедно да създадем Вашият mood-board в една професионална портретна фотосесия свържете се с мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *